Festival De Gele Olifant!

De eerste editie van festival De Gele Olifant is een grandioos succes!Het muziek- en belevingsfestival..

Inzameling Laornse Spullenmarkt gestart

Op 7 september a.s. (kermiszaterdag) organiseren vrijwilligers van kerk en Kulturhus de tweede editie van..

€2000 voor ‘Ons Larens Buurtkastje’

De eerste Laornse Spullenmarkt op kermiszaterdag was een groot succes. Niet alleen door de inzet van enthousiaste vrijwilligers, maar ook door de mooie spullen en plantjes die Larenaren inbrachten.
De Spullenmarkt werd goed bezocht én – niet onbelangrijk! – er is veel verkocht. De netto-opbrengst is zo’n €7000.
Vooraf was al bepaald dat een deel van de opbrengst ten goede zou komen aan ‘Ons Larens Buurtkastje’. Het buurtkastje is een initiatief van Rita Oortgiesen en staat op de hoek van de Zutphenseweg en Boerkamp. Inwoners kunnen hierin levensmiddelen en verzorgingsproducten achterlaten die mensen met een smalle beurs vervolgens kunnen meenemen. Samen met een groep vrijwilligers en met steun van Larense ondernemers en de kerk, houdt Rita dit kastje in stand.
Op zaterdag 11 november ontving Rita een cheque van €2000 van de werkgroep die de Laornse Spullenmarkt organiseerde.

De resterende €5000 van de opbrengst van de Spullenmarkt wordt gedeeld door de kerk en het Kulturhus. De Laornse Spullenmarkt is namelijk een gezamenlijk project van Kulturhus en kerk.
Het Kulturhus investeert het bedrag in activiteiten die volledig door vrijwilligers worden georganiseerd, zoals Schuif-Maar-An, Reapir Café en (film)voorstellingen voor kinderen.
De kerk zet het geld in voor leden die een extra steuntje in de rug kunnen gebruiken.

Zaal huren in Kulturhus ’t Kruispunt?

Exposeren in Kulturhus ’t Kruispunt?