Een heerlijke Ierse avond.

zaterdag 18 mei 2019

€ 15,00 incl. koffie en thee voorafgaand aan de voorstelling

30 jaar Blue Dew : My Turn of Phrase

‘My Turn of Phrase’ is de nieuwe voorstelling van de folktheaterband Blue Dew; een muziekprogramma met liedjes, met zorg gekozen, gespeeld en gezongen door Pim Leutholff, de gitarist van Blue Dew. Pim wordt hierbij begeleid door de andere Blue Dew muzikanten: Wendy van Zomeren (viool en zang), Helga Huisjes (gitaar, ukelele en zang) en John Beumer (bluesharp, bas en zang). Blue Dew brengt deze voorstelling in haar jubileumjaar waarin de band maar liefst al 30 jaar bestaat!

De mooiste liedjes van Pim Leutholff!
Pim Leutholff begon in de jaren tachtig met gitaarspelen en is al bijna net zo lang muzikant bij de theaterfolkband Blue Dew. In deze periode heeft hij een prachtig repertoire verzameld van ‘typische Pim liedjes’. Zoals nummers van de Noord-Ierse liedschrijver en zanger Paul Brady, de Brits/Ierse folkmuzikant Andy Irvine en de Amerikaanse singer-songwriter Harry Chapin. Allemaal juweeltjes die ontroeren of juist stevig aangeven hoe wreed het leven soms in elkaar steekt.
Hieruit heeft Pim voor de voorstelling ‘My Turn of Phrase’ de liedjes gekozen die hij graag, samen met Blue Dew, voor publiek wil spelen: My heart’s tonight in Ireland, Mary and her soldier, Shooting Star, Nothing but the same old story, e.v.a.. Het resultaat is een voorstelling vol intieme en krachtige liedjes waarbij Pim de oorsprong van deze liedjes vertelt en zijn verhaal brengt waarom juist deze liedjes in de loop der jaren zo belangrijk voor hem zijn geweest.

Met My Turn of Phrase brengt Blue Dew twee sets van ruim drie kwartier, aangenaam luisterplezier dankzij het karakteristieke en bij het publiek geliefde stemgeluid van Pim, bijzondere gitaarpartijen, fijn vioolspel, meerstemmige zangbegeleiding, akoestische bas en mondharmonica.

Blue Dew, My Turn of Phrase: www.bluedew.nl