Allround cabaretier Ernest Beuving zet met popkoor LaPoKo uit Laren en zijn uitstekende band de zaal op z'n kop.

vrijdag 01 juni 2018

20.00 uur

€ 12,50. Kaartverkoop is gestart. Reserveren (met bankoverschrijving) kan via info@kulturhuslaren.nl.

Bende van Beuving met Larens popkoor LaPoKo: Klap van de korenmolen

‘Klap van de korenmolen’ is ook wel: een spoedcursus geluk. Gegeven door iemand die zelf ooit in de psychiatrie belandde en daar vooral leerde hoe gek het is om het niet te zijn.

Allround cabaretier Ernest Beuving zet met popkoor LaPoKo uit Laren en zijn uitstekende band de zaal op z’n kop.

Hoezo ‘Klap van de korenmolen’? Ernest Beuving belandde zelf ooit in de psychiatrie en leerde daar vooral: ‘hoe gek het is om het niet te zijn.’ ‘Klap van de korenmolen’ is ook wel: een spoedcursus geluk.

Een cabaretesk muziektheaterprogramma van Ernest Beuving met zijn band in samenwerking met popkoor LAPOKO.

Half concert, half cabaret met veel humor, imitaties, persiflages spontaniteit en geen geposeer. Het koor zingt heerlijk mee en ligt tijdens zijn acts tussendoor onder de stoel van het lachen. Die acts gaan van een postume Prins Bernhard (die zich beklaagt over zijn troonopvolging), een borderlinedansende Keltische zanger, en een Toon Hermans over iPhones en ‘Spuiten en slikken’ tot en een Mick Jagger met ADHD.

Hij werkt samen met 4 topmuzikanten, enkelen speelden o.a. bij Robert Long, Liesbeth List, Henk Elsink, Zenga en Purper.

Pers over deze show:

Ernest speelde hiervoor Ernesto (van Ernesto & Marcellino met Wilfried Finkers). De Telegraaf noemde hen ooit: “het beste bewaarde theatergeheim van Nederland.” Hij schreef hiervoor de meeste  teksten en de muziek.

De Pers over Ernest Beuving:

“Zeer getalenteerde komiek met de onderkoelde vrolijkheid van Tommy Cooper en een voortreffelijke imitator en gangmaker.” (Friesch Dagblad)

“Gevatte alleskunner met voortreffelijke opgebouwde en gezongen liedjes. Niet alleen zijn buigzame stem maar ook zijn vindingrijkheid brengen het publiek van het lachen naar het brullen.” (Meppeler Courant)

“Dat Ernest zoveel stemmen in huis heeft dwingt respect af maar als hij deze ook nog eens sterke teksten in de mond legt kan alles helemaal niet meer kapot.” (Tubantia)

“meesterlijke imitaties en Beuving laat weer horen over wat voor een voortreffelijke zangstem hij beschikt.” (Leeuwarder Courant)

“een multitalent met een ijzersterke zangstem, vlijmscherpe imitaties en hij improviseert ongelooflijk soepel.” (De Stentor)

“een prachtige zangstem en liedjes die verbazingwekkend goed klinken.” (Tubantia)

“Niemand is bestand tegen hem, een mond als een mitrailleur en altijd een voltreffer op het juiste moment. Zijn rake imitaties vallen in de smaak evenals zijn melancholische liedjes.” (Telegraaf)