Evenementen

vrijdag 18 december 2020

20.00 uur

€ 10,00 incl. koffie en thee voorafgaand aan de voorstelling. Kaartverkoop start 1 november. Kaarten zijn verkrijgbaar bij het Kulturhus of te reserveren via bankoverschrijving (NL22RABO0334850061 t.n.v. St. Kulturhus 't Kruispunt

Terug naar overzicht

Brookduo: ‘t K’oole testament GEANNULEERD

Mede gezien de op 3 november j.l. aangekondigde verscherpte COVID19 maatregelen is besloten deze voorstelling te annuleren. Wij hechten aan de veiligheid van onze bezoekers, en zijn van mening dat deze voorstelling beter tot zijn recht komt met een volle(re) zaal. 

‘t K’oole testament is de vijfde winterse vertelling, voor de Brook duo kerkentour, geschreven door streekromanschrijver Gert-Jan Oplaat. Het succes van de kerkentour is ongekend gebleken en smaakt naar meer. Ruim 25000 bezoekers zagen de vorige vier vertellingen in verschillende kerken in de regio. Het eerste verhaal Mirrewinter is verfilmd en trok 15000 bezoekers. Een tweede film is in de maak.
” ‘t K’oole testament” is het nieuwe verhaal en wordt ondersteund met dialectliedjes, gedichtjes, lichtshow, beelden en afsluitend het “Stille nacht”.
De zoon van garagehouder Zilverdam, Tonnie, heeft grootse plannen. Amerikaanse auto’s zijn de toekomst. Zijn bravoure botst met de bescheiden en verstandige karakters van zijn ouders. Maar Tonnie zet door en komt in financiële problemen. Zijn omhooggevallen vriendin, boerendochter Catherina Daalder, moet hem uit de brand helpen.
Zij moet haar Ouders, Jehan en Geesje Daalder, die een eenvoudige boerderij in het Brook hebben, bewegen om hen geld te lenen voor de wilde plannen van Tonnie. Als zij dit weigeren beramen Tonnie en Catherina een heel gemeen plan om hun ouders geld afhandig te maken.
Catherina is tevens ook ontzettend bang en jaloers dat haar aangenomen stiefbroer Hilbert, die met Maartje, de dochter van de “smoddelige weul’nvanger” (mollenvanger) verkering heeft de boerderij zal erven. De jaloezie en afgunst haalt in Catherina en Tonnie het slechtste naar boven en zij voeren hun gemene plan door en er wordt “gerommeld” met het testament……….
Maar……..Catherina’s zus Stella en haar grote liefde, dominee Henri Klein Nijhof, steken hier samen met de licht verstandelijk gehandicapte Oom Rijk, een stokje voor….
Wordt het een oud of koud testament?
We nemen U mee naar 1963. The Moodchers en de Pongersband spelen Rock & Roll bij café Hargeerds (de Kroon). De jeugd dost zich uit in Polkadots petticoats, jeans, puntschoenen en vetkuiven. Een bewogen jaar zo zal gedurende het verhaal blijken……..Vele herinneringen zullen boven komen.
Na de voorstelling is het nieuwe boek ’t K’oude testament verkrijgbaar.

Terug naar overzicht

Zaal huren in Kulturhus ‘t Kruispunt?

Bel ons op 0573 - 401636 of Stuur ons een e-mail

Exposeren in Kulturhus ‘t Kruispunt?

Bel ons op 0573 - 401636 of Stuur ons een e-mail