Evenementen

Mensen met kaarten voor vrijdag kunnen deze ook omwisselen voor zaterdag. Reserveren met bankoverschrijving kan via info@kulturhuslaren.nl of bel 0573-401636.

zaterdag 16 juni 2018

20.00 uur

€ 10,00 inclusief koffie/thee voor de film

Terug naar overzicht

Extra voorstelling: Mirrewinter The Movie

https://www.youtube.com/watch?v=sGL5b26kU8k

Mirrewinter the movie op vrijdag 15 juni in Kulturhus Laren.

Mirrewinter the movie is “De oorlogsfilm van het Oosten”. Een streekproductie waar we met zijn allen trots op mogen zijn.

Mirrewinter op het platteland, het succesvolle en spannende oorlogsboek  van schrijver Gert-Jan Oplaat trok tijdens de kerkentour van het Brook Duo volle kerken in de hele regio. Een speelfilm over de boerenfamilie in “ut Maarkelsebrook”, met de “ongelukkig” geboren Getje en het Joodse onderduikertje Sarah kon niet uitblijven.

140 mensen uit de regio spelen mee in deze dialect film waaronder Eppie Klomphaar, Henk Dijkstra en Herman Schaap uit Laren. “Fantastisch om te zien waar we met zijn allen toe in staat zijn, noaberschap puur”, aldus producent/schrijver Oplaat.

Na de audities werd door vele vrijwilligers een oude leegstaande boerderij aan de Brikkenweg in Markelo omgebouwd tot een set. Een kleding en schmink commissie zorgde voor, tot in de puntjes kloppende, kleding.

Een re-enactman groep van “Duitsers” maakte de opnames soms angstaanjagend echt.

De opnames hebben 5 maanden geduurd en op 6 juni (D-day) is de première, waarna de film vertoond gaat worden op verschillende plaatsen in de regio.

Dit mag u niet missen. Vol is vol. Aanvang 20.00 uur

Kaarten zijn verkrijgbaar bij het Kulturhus of te reserveren (met bankoverschrijving) via info@kulturhuslaren.nl

Terug naar overzicht

Zaal huren in Kulturhus ‘t Kruispunt?

Bel ons op 0573 - 401636 of Stuur ons een e-mail

Exposeren in Kulturhus ‘t Kruispunt?

Bel ons op 0573 - 401636 of Stuur ons een e-mail