Kulturhus nieuws

Terug naar overzicht

Aanvangstijd Brookduo middagvoorstelling gewijzigd!

In verband met een uitvaart is de aanvangstijd van de middagvoorstelling van het Brookduo verschoven..

Hoe gaan we om met een komend afscheid?

Op dinsdag 26 november om 20.00 uur organiseert de werkgroep Ontmoeting en Inspiratie van de..

Feestelijke afsluiting jubileumjaar

Een afwisselend muzikaal programma, was op 9 november het sluitstuk van het jubileumjaar. Na de Laornse Dorpskwis, het optreden van Ernest Beuving en Lapoko en het koffieconcert van Apollo, werd met deze feestavond het 50-jarig jubileum van ’t Kruispunt en het 10-jarig bestaan van het Kulturhus, afgesloten.

De avond werd geopend met de Larense Accordeonvereniging die diverse nummers speelden. Vanaf het eerste begin van het gemeentecentrum, houdt de LAV haar repetitieavonden in ’t Kruispunt.
Daarna namen achtereenvolgens Danique Wijland, Alan Menken en Stef van Essen plaats achter de vleugel. Zij zijn leerlingen van Laura Kievit die op donderdagmiddag pianoles geeft in het Kulturhus.
De accordeon is van oudsher een populair instrument in Laren. Dat bewijst niet alleen de LAV die al vanaf 1946 bestaat, maar ook de grote groep leerlingen van Stefan Potman. Samen met zijn leerlingen Marlies Cohen en Jessica Klein Nulent speelde hij verschillende klezmernummers, Jiddisch (joodse) volksmuziek. Stefan speelt regelmatig op het Fuhrerorgel in de Protestantse kerk in Laren. Speciaal ter gelegenheid van het jubileum liet Stefan horen dat op dit orgel ook niet-religieuze muziek gespeeld kan worden en bracht hij het nummer ‘Viva la vida’ van Coldplay.
Vervolgens kreeg het publiek een vrolijk voorproefje van de ‘Revusical’ die voorjaar 2019 drie avonden in het Kulturhus te zien zal zijn. Deze musical-revue is een mix van muziek, dans en toneel waarbij onder leiding van Ria Langeler zo’n vijftig mensen betrokken zijn.
Voor de opening van het Kulturhus in 2008 schreven en zongen Henk Meuleman en Anita Vrielink een Kulturhuslied. Anita en Henk zijn dan wel tien jaar ouder geworden, maar zijn het zingen nog niet verleerd en droegen nogmaals dit Kulturhuslied voor.
Samen met foto’s, verhalen, krantenknipsels en herinneringen is de tekst van dit lied te vinden in het jubileumboek.

Samenstellers Bertus Koeslag en Diederick Aaftink reikten de eerste exemplaren uit aan Ankie Saaltink, voorzitter van het Kulturhus en aan de heren Nijmeijer en Haijtink. Samen met de heer Stoevenbelt sr. stonden zij eind jaren zestig aan de wieg van het gemeentecentrum.
Ankie Saaltink bedankte vervolgens Diederick Aaftink, Marlou Boers, Dea Dijkman, Bertus Koeslag, Erica Schonveld en Gerdien Slagman voor hun inzet als lid van de jubileumcommissie.
Muziekvereniging Apollo kwam daarna de kerkzaal binnen met een overdonderende serenade. In de zaal gingen de stoelen aan de kant en het podium vrijgemaakt voor de Harfsense band Free Willy. Tot ver na twaalven speelde de rock-coverband nummers van onder andere The Rolling Stones, U2, AC/DC, Fleetwood Mac en Bløf. Hiermee werd het jubileumjaar swingend afgesloten!

Terug naar overzicht

Zaal huren in Kulturhus ‘t Kruispunt?

Bel ons op 0573 - 401636 of Stuur ons een e-mail

Exposeren in Kulturhus ‘t Kruispunt?

Bel ons op 0573 - 401636 of Stuur ons een e-mail