Kulturhus nieuws

Terug naar overzicht

Kom jij bij ons werken?

We zoeken op korte termijn een medewerker (4 uur per week) die het Kulturhusteam komt..

Mooi concert Sing-it en Lochems Mannenkoor

Zo’n 200 mensen waren zondagmiddag 29 oktober aanwezig bij het concert dat Sing it en..

Jubileum Repair Café!

Zaterdag 11 november was het een feestelijk Repair Café in het Kulturhus: het 10-jarig jubileum werd gevierd.
Voor de tientallen bezoekers was er iets lekkers bij de koffie.
Het was niet alleen feest, want de vrijwilligers van het Repair café gingen zaterdag gewoon aan de slag, herstelden en repareerden allerlei apparaten en goederen, net als op elke andere tweede zaterdag van de maand.
“Het is vandaag koffiezetapparatendag”, zegt Jan Nijman. “Dat heb je soms. Alsof bij iedereen tegelijk het koffiezetapparaat het begeeft”. Senseo-apparaten, een bonenmachine en traditionele filterapparaten staan op de lange tafels. Ook een printer en stofzuiger worden vandaag gerepareerd. Meestal lukt het om het apparaat weer aan de praat te krijgen, soms blijkt dat een onderdeel stuk is en eerst door de eigenaar besteld moet worden.
Achter de naaimachine wordt een nieuwe rits in een kinderjas gezet. Altijd een lastig klusje.
Wil Stok is gastvrouw en brengt koffie rond. Vandaag dus met een taartje erbij. Wil beheert ook de pot voor de vrijwillige donaties die bezoekers kunnen doen.
Om 12.30 uur sloot het Repair Café en gingen alle vrijwilligers aan tafel voor een uitgebreide lunch die hen door het Kulturhus werd aangeboden.

Tien jaar geleden nam Herman Schaap – de toenmalige beheerder van het Kulturhus – het initiatief voor het Repair Café. Samen met Jan Nijman zette hij in het Kulturhus het eerste Repair café in de gemeente Lochem op. Herman en Jan verzamelden een groep handige en technische mannen en vrouwen die elke tweede zaterdag van de maand reparaties aan elektrische apparaten, meubels en kleding uitvoeren. Met succes!
Felicitaties en complimenten voor de vrijwilligers die zich al tien jaar lang inzetten. Op naar het volgende jubileum!

Terug naar overzicht

Zaal huren in Kulturhus ’t Kruispunt?

Bel ons op 0573 - 401636 of Stuur ons een e-mail

Exposeren in Kulturhus ’t Kruispunt?

Bel ons op 0573 - 401636 of Stuur ons een e-mail