Kulturhus nieuws

Terug naar overzicht

Bibliotheek gedeeltelijk weer open!

  De bibliotheek is weer bescheiden opgestart: alleen nog op donderdagochtend van 10.00 tot 11.00..

Bibliotheek gaat sluiten vanwege Corona

Nagenoeg alle activiteiten zijn geannuleerd in ons Kulturhus. De bibliotheek in ons Kulturhus is alleen..

Lofstem bedankt!

Na 100 jaar is er een eind gekomen aan de christelijke gemengde zangvereniging De Lofstem. Het koor werd op 19 oktober 1919 opgericht en repeteerde in die tijd in verenigingsgebouw ‘Elim’. Maar toen in 1968 ’t Kruispunt werd geopend, werd dat de nieuwe repetitieruimte voor het koor. Een hele vooruitgang, want de zangers en zangeressen kregen de beschikking over een mooie, grote zaal. Kachels opstoken, zoals in ‘Elim’ moest, was van de baan! In 2008, toen ’t Kruispunt en de kerk met elkaar werden verbonden en het Kulturhus ontstond, werd de accommodatie voor De Lofstem nog beter. Het koor gaf jaarlijks een concert in de kerk en werkte mee aan bijzondere kerkdiensten. Voor de dames en heren van De Lofstem was de afstand tussen repetitieruimte en kerkzaal nu nog kleiner geworden.
Voor het Kulturhus is De Lofstem altijd een prettige groep geweest. In de pauze van de repetities dronken de koorleden een lekker kopje koffie en de sfeer was altijd gemoedelijk.
De vergrijzing speelde het koor parten en het ledental nam de laatste jaren drastisch af. Afgelopen januari moest het bestuur dan ook besluiten om De Lofstem op te heffen.
Het Kulturhus wil het koor bedanken voor hun jarenlange trouwe aanwezigheid in het Kulturhus! Ruim vijftig jaar mochten wij het koor ontvangen. Dank daarvoor!

Terug naar overzicht

Zaal huren in Kulturhus ‘t Kruispunt?

Bel ons op 0573 - 401636 of Stuur ons een e-mail

Exposeren in Kulturhus ‘t Kruispunt?

Bel ons op 0573 - 401636 of Stuur ons een e-mail