Kulturhus nieuws

Terug naar overzicht

Vacature beheerder

LAREN GLD. zoekt per 1 augustus 2020 enthousiaste BEHEERDER m/v 32-36 uur per week Bent..

Lofstem bedankt!

Na 100 jaar is er een eind gekomen aan de christelijke gemengde zangvereniging De Lofstem…

Nieuwe expositie vanaf 1 mei: het ambachtelijk realisme van Henk Mulder

Mag ik mij even voorstellen.

Mijn naam is Henk Mulder en ik ben geboren op 22 februari 1948 in de Gemeente Voorst en woon en werk thans in Holten Overijssel.
Na de middelbare school wilde ik naar kunstacademie, maar als oudste zoon uit een arbeidersgezin met elf kinderen was daar zoals in zoveel gezinnen in die tijd geen geld voor. Dus moest er werk gezocht worden. Tussen vier muren achter een bureau was voor mij absoluut geen optie. De reclame wereld trok mij wel en na veel zoeken kreeg ik een baan als retoucheur bij de Ned. Diepdruk Ind. te Deventer. Retouche werk is een onderdeel van de fotografie en na een halfjaar wilde ik toch wat in de fotografie gaan doen.

Na enkele jaren werken bij diverse fotobedrijven had ik het wel gezien en vestigde ik mij als zelfstandig fotograaf, intussen met alle benodigde diploma’s op zak.
Daar de fotografie op creatief gebied toch zijn beperkingen heeft, toen bestond het digitaal bewerken nog niet,  ben ik in die tijd ook  begonnen met kunstschilderen.
Jarenlang heb ik geschilderd bij Piet Kusters  op de Twentse Academie voor Amateurschilderkunst in Hengelo. Ook gingen we ieder jaar met een vaste club enkele weken in Frankrijk schilderen.

Na allerlei materialen en kunstrichtingen te hebben uitgeprobeerd  heeft toch de liefde voor het ambachtelijk realisme het gewonnen van allerlei modernismen. Mede door mijn ontmoeting met de Eindhovense schilder Cornelis Le Mair die een voorvechter is van de klassieke 17e eeuwse schilderkunst.

Mijn specialiteit is het stilleven, omdat ik deze ook jarenlang geschilderd heb in opdracht van een galerie in Ierland, maar ook portretten en landschappen zitten in mijn oeuvre. Vanaf de millennium wisseling in het jaar 2000 houd ik mij full time bezig met de schilderkunst en exposeer met regelmaat in binnen en buitenland. Sinds 2009 heb ik een eigen galerie in Holten en geef schilderlessen en workshops in olieverf en acryl.

Terug naar overzicht

Zaal huren in Kulturhus ‘t Kruispunt?

Bel ons op 0573 - 401636 of Stuur ons een e-mail

Exposeren in Kulturhus ‘t Kruispunt?

Bel ons op 0573 - 401636 of Stuur ons een e-mail