Blue Dew zorgt voor heerlijke folksfeer

Zaterdagavond bracht folktheaterband Blue Dew een heerlijke (Ierse) folksfeer in het Kulturhus. ‘My turn of..

19 mei 15.00 uur: concert Vocaal Ensemble Lochem

Prachtig optreden 60s Dylan tributeband

In een tot de laatste stoel bezette zaal bracht het trio 60s Dylan een programma waarin Bob Dylan en het begin van de roerige jaren zestig in de USA centraal staan. De stormachtige start van Dylan’s carrière werd voor het voetlicht gebracht door een mix van filmfragmenten, foto’s, achtergrondverhalen en vanzelfsprekend een selectie van zijn songs, die live werden gespeeld. In amper drie jaar tijd verandert Dylan van vagebond en straatartiest tot popidool van de protestgeneratie. Wat doet dit met hem? Hoe kijken de mensen die met hem werkten daar tegenaan? Wat waren de maatschappelijke achtergronden van het Amerika van die tijd?

We zijn weer een hoop wijzer geworden en een prachtige muzikale ervaring rijker.