Kulturhus nieuws

Terug naar overzicht

Vacature beheerder

LAREN GLD. zoekt per 1 augustus 2020 enthousiaste BEHEERDER m/v 32-36 uur per week Bent..

Lofstem bedankt!

Na 100 jaar is er een eind gekomen aan de christelijke gemengde zangvereniging De Lofstem…

Revusical Invidia groot succes!


Een kerkzaal veranderen in een saloon? Ja, dat kan! Of misschien moeten we zeggen: Dat kan alleen in Laren.

Op 4, 5 en 6 april werd in een uitverkocht Kulturhus vier keer de revusical Invidia opgevoerd. In de kerkzaal was hiervoor een groot podium met decor gebouwd, zodat de kerk een echte theaterzaal werd.
Plaats van handeling van ‘Invidia’ is de saloon in een dorpje in het ‘Wilde Westen’ van Amerika. Hoofdpersonen zijn vader en moeder Smit, hun kinderen, de oma van de familie en haar zoon Luuk, de sheriff, boerin Billy Jean en een aantal andere kleurrijke dorpelingen. Het publiek werd getuige van geheimen, stiekeme affaires en familievetes die soms letterlijk op het toneel werden uitgevochten met een dodelijk slachtoffer als gevolg. Een spannende en verrassende ontknoping volgde met een ‘Eind goed al goed’. Er zat vaart en humor in het spel.
Net als het mooie decor droegen ook de prachtige kostuums bij aan de western-sfeer. Een dansgroep trad telkens tussen de scènes door op, met choreografie van Petra Lankhorst. De band maakte de revusical compleet. Nummers als ‘ Jolene’ van Dolly Parton en ‘Billy Jean’ van Michael Jackson pasten mooi in het verhaal. Nick Snellenburg zong een prachtige blues en Jeroen Platenkamp verraste door op mondharmonica de bekende intro van de film ‘Once upon a time in the West’ te spelen. Irma Wagenvoort was verantwoordelijk voor enkele aangepaste songteksten.

Een groot complement voor Ria Langeler, die het heeft aangedurfd zo’n enorm project als de revusical op de planken te zetten. Natuurlijk deed ze dit project niet allen en kon ze oóór en achter de schermen rekenen op hulp van een flink aantal mensen. Veel lof van het publiek voor Ria en haar team!
Na afloop van elke voorstelling was er ook in de foyer van het Kulturhus een gezellige sfeer met livemuziek. De deelnemers van de revusical én het Kulturhus kunnen terugkijken op een geslaagd project dat zeker voor herhaling vatbaar is!

Terug naar overzicht

Zaal huren in Kulturhus ‘t Kruispunt?

Bel ons op 0573 - 401636 of Stuur ons een e-mail

Exposeren in Kulturhus ‘t Kruispunt?

Bel ons op 0573 - 401636 of Stuur ons een e-mail