Feestelijke afsluiting jubileumjaar

Een afwisselend muzikaal programma, was op 9 november het sluitstuk van het jubileumjaar. Na de..

Help het boek ‘De laatste getuige’ over Lochemmer Wim Aloserij aan de NS Publieksprijs

Dit voorjaar verscheen er een indrukwekkend boek over een inspirerende en hoogbejaarde Lochemmer: Wim..

Thema avond ‘Opvang van vluchtelingen en persoonlijke verhalen’

De werkgroep Ontmoeting en Inspiratie van de Hervormde kerk organiseert de thema-avond ‘Opvang van vluchtelingen en persoonlijke verhalen’

11 oktober 2018 om 20.00 uur

Mensen ontvluchten gebieden met oorlog en geweld niet zo maar. Je laat alles achter. Je begint aan een onzekere en vaak barre tocht. Je weet niet waar je terecht komt. Je weet niet of je welkom bent. Je weet niet of je een nieuw leven kunt opbouwen.

De meesten van ons komen niet dagelijks in contact met vluchtelingen die dit hebben ervaren. Onze  informatie komt vooral van nieuws hierover in de krant of op TV.

Sprekers van de Stichting Vluchtelingenwerk Oost Nederland (mw Dieuwertje Butter e.a.) verzorgen op donderdag 11 oktober in Laren een boeiende avond over de achtergrond, opvang en integratie van vluchtelingen, ook in onze directe omgeving. Tevens kunnen we persoonlijke verhalen horen en in gesprek gaan met iemand met een vluchtelingachtergrond.

De avond staat onder leiding van Ds Jaap Jonk en wordt gehouden op

U bent van harte welkom.