Evenementen

Krakende hersenpanne, de strijd tegen de klok en een stevige concurrentie!

vrijdag 25 mei 2018

19.00 uur

N.v.t.

Terug naar overzicht

De Laornse Dorpskwis

Tijdens de Larense Kermis vorig jaar werd de aftrap gegeven van een nieuw evenement in Laren: De Laornse Dorpskwis. En het animo is groot te noemen, want ruim 70 teams hebben zich al ingeschreven. 


Wat houdt het in?

Het concept is eenvoudig: een kwis over je dorp, met diverse kennisvragen en doe-opdrachten waar je al je creativiteit in kwijt kunt. Het is dus een avondvullend programma vol spanning en gezelligheid waarbij je als deelnemer vooral Laorns boerenverstand en flink wat improvisatievermogen nodig hebt!

De organisatie stelt een kwisboek samen met een flinke hoeveelheid kennisvragen en doe-opdrachten op diverse gebieden. “Je kunt het zo gek niet bedenken of het thema wordt wel behandeld. En uiteraard maken Laornse onderwerpen ruim deel uit van de vragen. Naast kennisvragen bestaat de kwis ook uit diverse doe-opdrachten. Het wordt een strijd tegen de klok, want binnen enkele uren moet het kwisboek weer ingeleverd worden door de teamcaptains”, aldus Erica Schoneveld namens de organisatie.

 

Een dorpskwis dus, is dat niet hartstikke saai?
“Absoluut niet!” zegt Harm Dijkman, 1 van de commissieleden. Hele dorpen in Brabant lopen er al jaren voor uit en het spel wint aan populariteit. Vanuit Brabant heeft de dorpskwis zijn weg gevonden naar het oosten van het land. Bathmen had eind 2016 de primeur in de regio en eind vorig jaar deden er maar liefst 115 teams mee aan de 2e editie van de Battumse Kwis. En in Holten was eind vorig jaar de 1e Holtense kwis met 77 teams aan de start. “Het gaat juist om de saamhorigheid en gezelligheid in het dorp. Laatst in Holten was één van de opdrachten om te noteren voor welk bedrag de laatste klant had getankt om 22.00 uur. Stond daar dus ruim 100 man ’s avonds bij het tankstation. Het hele dorp dus in rep en roer. Alleen maar leuk!” zegt Harm lachend.

Op vrijdagavond 8 juni vindt de grote feestavond plaats in het Kulturhus, waar de uitslag en de bekendmaking van het ‘slimste team’ plaatsvindt. Op www.delaornsedorpskwis.nl en via Facebook en Instagram is alle informatie te vinden.

Terug naar overzicht

Zaal huren in Kulturhus ‘t Kruispunt?

Bel ons op 0573 - 401636 of Stuur ons een e-mail

Exposeren in Kulturhus ‘t Kruispunt?

Bel ons op 0573 - 401636 of Stuur ons een e-mail