Uitvaart

Heeft u een vraag?

Team Beheer

0573 - 401636
06 - 57322837
Stuur een e-mail

Onze uitvaart mogelijkheden

Familiekamer
Opbaren

Kulturhus ’t Kruispunt beschikt over sfeervolle familiekamers (ook wel 24 uur kamers genoemd). De oude aula met aparte koelruimte is in het voorjaar van 2015 vervangen. De familiekamers zijn doorlopend, 24 uur per dag, door de nabestaanden te gebruiken.

De overledene ligt in de kist opgebaard, omringt door persoonlijke zaken zoals foto’s, tekeningen en andere spulletjes waaraan de overledene gehecht was. U kunt de kamer op elk moment van de dag bezoeken, want u heeft een eigen sleutel die toegang geeft tot de betreffende kamer.

In de kamer zelf kunnen maar een beperkt aantal nabestaanden aanwezig zijn. Zijn er meer aanwezigen, dan kunnen die wachten in de aangrenzende corridor of de ook aanwezige wachtruimte met pantry (met koffie en thee).

Condoleances

Vaak wordt er los van de uitvaart een aparte condoleance gehouden. Hiervoor worden ruimtes in het Kulturhus gebruikt.

Via het oorlogsmonument en het mooie tuinpad komt men in het Kulturhus. Men tekent het condoleanceregister, neemt afscheid van de overledene en loopt dan naar de centrale ruimte ‘Dorp’ om de nabestaanden te condoleren. Daarna kan men met bekenden tijdens een kopje koffie nog even napraten. Een waardevolle plechtigheid in een mooie locatie.

Ook is het mogelijkheid om door de monumentale kerk naar binnen te komen. Wij kunnen, indien gewenst, zorgen voor een korte beamerpresentatie en gepaste achtergrondmuziek.


P1080491

Uitvaarten

Verreweg de meeste uitvaarten worden compleet door het Kulturhus verzorgd. Dit betekent dat de mensen via de voordeur van het Kulturhus binnenkomen, het condoleanceregister tekenen, afscheid (kunnen) nemen en deel kunnen nemen aan de afscheidsdienst. De overledene wordt na de dienst naar de laatste rustplaats gebracht. Nadien komt men terug in het Kulturhus voor koffie met een broodje of koek, maar ook een glas wijn of fris met petit fours of bonbons behoren tot de mogelijkheden

In het geval dat de overledene wordt gecremeerd kan er voor gekozen worden om in kerk of Kulturhus een afscheidsceremonie te houden, een kopje koffie te nuttigen met een broodje om vervolgens naar het crematorium te gaan.

Heeft u een vraag?

Team Beheer

0573 - 401636
Stuur een e-mail

Openingstijden
06 - 57322837

Zaal huren in Kulturhus ’t Kruispunt?

Bel ons op 0573 - 401636 of Stuur ons een e-mail

Exposeren in Kulturhus ’t Kruispunt?

Bel ons op 0573 - 401636 of Stuur ons een e-mail