Exposities

Heeft u een vraag?

Pieter Brink

0573 - 401636
Stuur een e-mail

Kulturhus ‘t Kruispunt biedt kunstenaars uit Laren en omgeving de mogelijkheid en de ruimte om te exposeren. Heeft u interesse om uw werk ten toon te stellen? Neem dan contact op met info@kulturhuslaren.nl

De schilderijen van Jan Bruinink

Vanaf maandag 8 juni zijn schilderijen van Jan Bruinink uit Diepenheim te zien. Het zijn olieverfschilderijen met een heel divers thema en in verschillende stijlen.

Jan Bruinink is in 1951 in Diepenheim geboren.

In 1992 is hij, na eerst een korte schildercursus bij Jacqueline Verhoef in Nij Beets (Fr) te hebben gevolgd, begonnen met aquarelleren. Later heeft hij, als autodidact, deze stijl aangevuld met de techniek in acrylverf en tegenwoordig maakt hij veel doeken in olieverf op (masoniet- of mdf)panelen en op linnen- of canvasdoeken.

Zijn onderwerpen zijn divers. Landschappen schilderen heeft zijn voorkeur, maar ook portretten, dieren, mensen (sporters), stadsgezichten en stillevens vormen voor hem een afwisselende werkvorm. Zijn werken zijn meestal (magisch)realistisch maar ook (modern)figuratief van aard en af en toe vindt hij het ook een uitdaging om impressionistische werken te maken. Je zou de verschillende werkvormen een zoeken naar een eigen stijl kunnen noemen, maar – zoals hij het zelf verwoordt – vindt hij het juist leuk om steeds iets anders te proberen. Juist de verschillen in onderwerpen, technieken en materialen zijn voor hem elke keer opnieuw een uitdaging.

Om zijn techniek te verfijnen heeft hij een driejarige kunstopleiding aan de kunstacademie gevolgd. Deze academie is gespecialiseerd in de klassieke schilderkunst waarbij de oude technieken van het realistisch fijnschilderen worden geleerd.

Daardoor ligt het accent de laatste jaren ook meer op het fijnere, meer gedetailleerdere werk, zoals verschillende vormen van stillevens.

Jan Bruinink begint dit najaar met het geven van schilderlessen. Tijdens deze cursus leer je de techniek van fijnschilderen zoals de oude meesters dat vroeger ook deden. Als je belangstelling hebt om deze cursus te volgen, neem dan contact met hem op.

Heb je interesse in het kopen van een doek of wil je hem een opdracht geven, of gewoon vrijblijvend eens een kijkje komen nemen in zijn atelier, dan is dat uiteraard na het maken van een afspraak altijd mogelijk.

Jan Bruinink, De Akkers 48, 7478 RD Diepenheim. 0547.214169/ 06.37320031

atelier@janbruinink.nl

www.janbruinink.nl

Heeft u een vraag?

Pieter Brink

0573 - 401636
Stuur een e-mail

Zaal huren in Kulturhus ‘t Kruispunt?

Bel ons op 0573 - 401636 of Stuur ons een e-mail

Exposeren in Kulturhus ‘t Kruispunt?

Bel ons op 0573 - 401636 of Stuur ons een e-mail